Om Aloma Naprapati

Aloma Naprapati startades 2012 av Kalle Söderqvist och Peder Svensson efter 4 år på naprapathögskolan i Stockholm och efterföljande års legitimationspraktik på bl.a sjukhus i Stockholm. Sedan 2014 är kliniken belägen på Sandelsgatan 31 vid Karlaplan i Stockholm, tre kvarter från Karlaplans tunnelbanestation. I samma lokal finner ni även Dr Fredrik Buch (leg. läkare specialist i ortopedi) och Annica Lilja Ljung (leg. psykoterapeut och socionom).

Kliniken öppnade vi för att kunna ge varje patient vårt fulla engagemang. Hos oss kommer ditt tillfrisknande alltid i första hand. Här får du tid till frågor och djupare förståelse av din rehabilitering. Då blir ditt tillfrisknande snabbt, effektivt och varaktigt.

Som patient hos oss är du skyddad av vår Patientförsäkring genom vårt medlemskap i Svenska Naprapatförbundet. Vi är även medlemmar i SFAIM (Svensk Förening För Fysisk Aktivitet och Idrottsmedicin, en sektion i Svenska Läkaresällskapet) samt Svenska Klätterförbundets Skadehjälpsnätverk. Vid särskilt behov hjälper vi dig till rätt specialist (ortoped, neurolog, idrottsläkare mm).

Klättring

Vi är aktiva klättrare så klättersporten ligger oss varmt om hjärtat. Detta gör att vi är speciellt intresserade av klättrarens problem och utmaningar som uppstår för att kunna prestera på topp. Vi arbetar mycket med nacke, axel, armbågs-, arm- och handbesvär och klättersporten har gett oss ökad förståelse för dessa besvär. Många saknar en tillräckligt god rörlighetsförmåga och koordination runt bröstrygg, skuldra och nacke. Detta anser vi vara en av de bakomliggande orsakerna till smärta och funktionsnedsättning i axlar, armbågar och händer.

Urval av evenemang där vi deltagit och sponsrat:
La Sportiva Legends Only (2012, 2013, 2014, 2015 & 2016) på Klättercentret
Tierra Boulder Battle (2013 & 2014) på Klättercentret
Purple Open (2014 & 2015) på Karbin


Kalle Söderqvist

Idrottsbakgrund från segling, alpin skidåkning, kampsport, löpning och klättring.
Medicinskt ansvarig hos Huddinge IF under deras klättring från div 3 upp till div 1.


Leg. Naprapat Kalle Söderqvist i Stockholm Östermalm

Leg. Naprapat Peder Svensson i Stockholm Östermalm

Peder Svensson

Har hela livet varit fysiskt aktiv och har en idrottsbakgrund från fotboll, orientering, längdskidåkning, Wushu, Kyo Kushin Karate och Brasiliansk Jiu Jitsu. Men numera är det klättring som ligger varmast om hjärtat.

kallesoderqvistOm Aloma Naprapati